Uleiul de struguri a inceput sa devina popular inca de la sfârsitul secolului al XX-lea, datorita beneficiilor sale asupra organismului. Semintele de struguri sunt bogate in antioxidanti, incluzând acizii fenolici, antocianinele, flavonoidele si complecsii oligomeric proanthocyanidins (OPC). La Fit4You Delivery folosim ulei de struguri la cele mai multe dintre preparatele noastre.
Datorita continutului ridicat de antioxidanti, uleiul din sâmburi de struguri poate ajuta la protejarea impotriva stresului oxidativ, a afectarii tesuturilor si a inflamatiei si prevenirea bolilor. De asemenea, acesta are si beneficii estetice, pe care le vom enumera mai jos.
Iata 9 beneficii ale uleiului din sâmburi de struguri:
1. Uleiul din sâmburi de struguri te ajuta sa slabesti
Uleiul din sâmburi de struguri este foarte eficient atunci când este adaugat in dietele de slabire. Acesta inhiba enzimele care ajuta la absorbtia si acumularea grasimilor din corp si este foarte eficient pentru persoanele care-si doresc sa piarda mai multe kilograme. De aemenea, acesta ajuta si la estomparea celulitei.
2. Uleiul din sâmburi de struguri poate reduce presiunea sângelui
Potrivit unui studiu realizat pe 810 persoane cu hipertensiune arteriala sau risc crescut de hipertensiune arteriala, uleiul din sâmburi de struguri a redus semnificativ tensiunea arteriala sistolica (numarul de vârf) cu o medie de 6,08 mmHg si tensiunea arteriala diastolica (numarul inferior) cu 2,8 mmHg.
Cele mai bune rezultate s-au vazut la persoanele obeze sau cu probleme metabolice mai tinere de 50 de ani. În 8-16 saptamâni au consumat zilnic 100-800mg de ulei din sâmburi de struguri, iar presiunea sângelui a scazut semnificativ.
3. Uleiul din sâmburi de struguri are efecte antiinflamatoare
Acest ulei este foarte eficient pentru sanatatea persoanelor supraponderale. Acesta creste rezistenta la inflamatii si la insulina. Uleiul are un procent mai mare de acizi grasi omega-6. Potrivit Centrului Medical al Universitatii din Maryland, acizii omega-6 pot avea efecte benefice asupra alergiilor, artritei, ADHD si cancerului de sân. Uleiul contine, de asemenea, acid linoleic, care este transformat in acid gama-linoleic in organism - si care are un rol de protectie in organism.
4. Uleiul din sâmburi de struguri intareste sistemul imunitar
Este bogat in vitamina E care imbunatateste sistemul imunitar. De asemenea, uleiul nu contine trans-grasimi. Nu trebuie sa vorbim in mod specific despre urmarile priculoase ale trans grasimilor sau grasimilor hidrogenate - insa uleiul nu contine niciuna dintre aceste.
5. Uleiul din sâmburi de struguri are beneficii neurodegenerative
Oamenii de stiinta sustin ca acest acest ulei favorizeaza amânarea aparitiei bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer, printr-o combinatie de proprietati antioxidante si antiinflamatoare. Un studiu de 12 saptamâni la 111 adulti sanatosi in vârsta a constatat ca 150 mg de ulei din sâmburi de struguri au imbunatatit zilnic atentia, limbajul si memoria imediata si intârziata.
6. Uleiul din sâmburi de struguri poate imbunatati sanatatea rinichilor
Într-un studiu, 23 de persoane diagnosticate cu insuficienta renala cronica au primit 2 grame de ulei din sâmburi de struguri zilnic timp de sase luni si au fost evaluate impotriva unui al doilea grup de interventie. Proteina urinara a scazut cu 3%, iar filtrarea renala sa imbunatatit cu 9%. Aceasta inseamna ca rinichii lor au fost mult mai capabili sa filtreze urina decât cei din al doilea grup.
7. Uleiul din sâmburi de struguri reduce riscul de cancer
Aportul ridicat de antioxidanti, cum ar fi flavonoidele si proantocianidinele, este asociat cu un risc redus de diferite tipuri de cancer. În studiile de laborator, s-a demonstrat ca uleiul din sâmburi de struguri inhiba cancerul in diferite tipuri de celule din corp. Acesta, de asemenea, pare sa reduca toxicitatea indusa de chimioterapie in studiile facute pe animale, fara a afecta negativ tratamentul. Cu toate acestea, mai multe studii sunt necesare pentru a putea indica exact cât de eficienta este aceasta metoda pentru a preveni cancerul.
8. Uleiul din sâmburi de struguri ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor
35 de adulti sanatosi care au suferit interventii chirurgicale minore au primit fie o crema de 2% ulei din sâmburi de struguri, fie placebo. Cei care utilizeaza crema cu ulei din sâmburi de struguri au avut vindecarea completa a ranilor dupa opt zile, in timp ce grupul placebo a avut nevoie 14 zile pentru a se vindeca. Asadar, acest ulei miraculos ajuta la cicatrizarea mai rapida a ranilor.
9. Uleiul din sâmburi de struguri ajuta la imbunatatirea calitatii pielii
Uleiul din sâmburi de struguri, folosit extern, are beneficii pentru fata si piele, de asemenea. Cele mai multe produse cosmetice folosesc uleiul de struguri ca baza. Uleiul, in grosimea ideala, este de asemenea bogat in vitaminele C, D si E - toate contribuie la reducerea ridurilor si a cicatricilor. Ajuta la strângerea pielii. Polifenolii si antioxidantii din ulei ajuta la tratarea acneei. Uleiul actioneaza de asemenea ca un hidratant foarte eficient - echilibrând atât zonele uscate uscate, cât si cele uleioase de pe piele. Ca toner, uleiul poate patrunde in pori si poate curata pielea - prin aceasta, vindecatoare.
Vitaminele C si E si acizii grasi fac din ulei un emolient minunat. Ajuta la estomparea vergeturilor. Calitatile de restructurare ale uleiului ajuta pielea sa isi pastreze structura normala, diminuând in consecinta aspectul vergeturilor. Acidul linoleic poate ajuta si in tratamentul eczemelor.
Se poate folosi si uleiul pentru terapia de masaj deoarece se absoarbe usor de piele. Doriti sa stiti cum sa utilizati ulei de struguri pentru piele? Puneti câteva picaturi in palme, masati in directia ascendenta pâna când se absoarbe complet in piele.
Cum se consuma uleiul din sâmburi de struguri?
Uleiul din sâmburi de struguri poate inlocui cu succes uleiul de masline. Asadar, poate fi folosit pentru a prepara diferite feluri de mâncare, insa nu si pentru "prajeli", cum ar fi cartofi prajiti, carne prajita, etc.
Atunci când vine vorba de detoxifiere, sunt persoane care considera ca este un obicei necesar si persoane care considera ca totul este doar o "scamatorie". Noi nu vrem sa intram in discutii contradictorii cu nimeni, fiecare având dreptul sa se documenteze, sa isi aleaga si sa urmeze solutiile dorite. Noi vrem sa va spunem ce inseamna pentru noi d..
Citeste mai departeautor: Simona Stanoi Caloriile ar trebui sa ofere energie, asadar cum pot fi goale? Caloriile goale furnizeaza intr-adevar energie, insa nu sunt echilibrate din punct de vedere nutritional, privand organismul de elementele nutritive esentiale pentru a functiona corespunzator. De aceea, ar trebui sa le eviti, in special daca ti-ai propus sa slab..
Citeste mai departeDieta alcalina, bazata in mare parte pe fructe si legume, reduce aciditatea din sânge si reprezinta un boost pentru sanatatea organismului. Nu numai ca are beneficii medicale, dar te ajuta sa scapi si de câteva kilograme bune, in mod sanatos. Dieta alcalina este deja cunoscuta si practicata in toata lumea, chiar si de catre celebritati.&nbs..
Citeste mai departeProdusele BIO sunt acelea care s-au dezvoltat in medii fara pesticide, fara ingrasaminte chimice si fara aditivi, obtinute prin procedee deloc novice pentru mediul inconjurator si consumator. Asadar mai multa sanatate si mai mult gust pentru tine! Potrivit unui studiu, “The World of Organic Agriculture”, piata produselor bio, la nivel de consum..
Citeste mai departeBeneficiile sfeclei rosii sunt cunoscute inca din antichitate. Aristotel scria despre aceasta inca din secolul al IV-lea. Este o sursa excelenta de vitamine si minerale, care ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si lupta cu succes impotriva mai multor afectiuni. Sfecla rosie este o planta erbacee bianuala, de cultura anuala (Beta rubra), din familia Ch..
Citeste mai departeAlimentatia este cea mai importanta atunci când vrei sa faci schimbari cu stilul tau de viata. Te ajuta sa dai jos kilogramele nedorite, sa ai un organism mai sanatos si tot ea este cea care influenteaza si cresterea masei musculare. Daca esti pasionat de sala, de sport, iar obiectivul tau este sa te "maresti", este necesar sa urmezi un regim hipe..
Citeste mai departe