Pentru ca suntem in Postul Craciunului, v-am pregatit una din retetele de post si vegane delicioase, care se afla in meniurile noastre.
Ingrediente pentru 2 portii:
Mod de preparare:
Se taie cozile de la vinete, apoi le taiem pe din jumatate, pe lung. Se cresteaza miezul vinetei fara a se indeparta coaja. Puneti vinetele intr-o tava antiaderenta sau de yena sau in tava de la aragaz, pe hartie de copt. Condimentam cu sare, piper, fulgi de chilli si cate o lingura de ulei pe fiecare jumatate de vanata (4 linguri in total).
Se coc vinetele la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 30-35 minute.
Intre timp, se piseaza usturoiul si se amesteca cu 2 linguri de ulei (de masline sau din sâmburi de struguri). Dupa cele 35 minute, se scot vinetele si cu ajutorul unei pensule de silicon, se ung cu amestecul de ulei si usturoi, si intre taieturi.
Mai coacem inca 15 minute (20 daca vinetele sunt mari).
Lasam sa se racoreasca putin si le servim cu iaurt de soia (in afara postului se poate folosi si iaurt grecesc), cu sau fara patrunjel tocat deasupra.
Pofta buna!
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Inchide