Odihna, energie, stare de bine accentuata si eficienta! Toate le poti capata cu un stil de viata echilibrat si o alimentatie sanatoasa si bine pusa la punct. Poate parea greu, dar urmând câteva reguli simple, poti duce o viata mai sanatoasa si prospera.
Ce inseamna stil de viata sanatos?
Putem spune ca avem un stil de viata sanatos atunci când facem schimbari asupra tuturor aspectelor importante din viata noastra. Trebuie sa ne alimentam sanatos, sa avem odihna activa, sa facem miscare si, foarte important pentru imbunatatirea calitatii vietii noastre, sa avem grija de sufletul nostru, de actiunile care ne fac fericiti si de timpul nostru liber pentru ca, pâna la urma, timpul este cea mai pretioasa resursa.
Cele mai mari greseli in abordarea unui stil de viata sanatos, pe care le facem cei mai multi dintre noim sunt cele alimentare. În majoritatea cazurilor, acest lucru se intâmpla deoarece nu stim ce trebuie sa mâncam si cum trebuie sa mâncam, conform nutritionistului Fit4You Delivery, Mario Popescu.
Ce alimente trebuie sa evitam?
❌ zaharul alb si dulciurile rafinate - fiind un grav pericol pentru sistemul vascular, cât si pentru faptul ca ne putem ingrasa usor;
❌ sare si grasimi - adica prajeli, grasimi animale, grasimi procesate din produse de patiserie, margarina
❌ carbohidratii rafinati/ cu indice glicemic ridicat - care nu au valoare biologica si au continut mai scazut de vitamine
❌ produsele de origine animala grasa
Cu ce inlocuim alimentele nesanatoase?
✔️ carbohidratii rafinati pot fi inlocuiti cu cei de origine integrala - cereale integrale, orez integral, faina integrala, etc.
✔️ carnea grasa poate fi inlocuita cu carne slaba, peste
✔️ lactatele grase le putem inlocui cu brânzeturi slabe - chefir, iaurt slab, etc.
✔️ proteinele trebuie sa vina din carne alba si peste, iar o data pe saptamâna putem consuma si carne rosie (carne de vita, porc)
✔️ pentru vegetarieni, este obligatoriu sa isi extraga proteinele din alimente vegetale (quinoa, linte, fasole, mazare)
✔️ grasimile saturate trebuie inlocuite cu grasimi saturate (carne de peste, ulei de masline, fructe oleaginoase)
✔️ legumele si verdeturile le putem adauga, fara probleme, la fiecare masa
✔️ fructele trebuie consumate in functie de obiectivul nostru, o data sau de doua ori pe zi.
De câte ori trebuie sa mâncam pe zi?
Indiferent de obiectivul pe care dorim sa il atingem, este recomandat sa avem 5 ore pe zi, la interval de 3-4 ore, astfel incât sa ne asiguram constant un flux de nutrienti esentiali organismului.
Respecta, pe cât posibil, aceste sfaturi si simte beneficiile pe pielea si organismul tau! Poate prima saptamâna iti va fi mai greu sa renunti la obiceiurile nesanatoase, dar apoi lucrurile vor deveni din ce in ce mai usoare si placute, iar rezultatele vizibile. Seteaza-ti un obiectiv si tine-te de el!
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Inchide