Toamna este anotimpul racelilor, iar asta se datoreaza schimbarilor de vreme si sistemului imunitar slabit. Asadar, in aceasta perioada este mai important ca niciodata sa ne asiguram ca suntem sanatosi, mâncam corespunzator si avem un organism care poate face fata cu brio tuturor problemelor.
Este recomandat sa consumam mai multe vitamine, minerale, antioxidanti si fitonutrienti din ingrediente sanatoase. Iata câteva alimente pe care iti recomandam sa le consumi in aceasta perioada si pe care le gasesti si in meniurile Fit4You Delivery:
Carnea de curcan - are cel mai scazut continut de grasime si este plina de vitamina B, zinc, fier, cupru, seleniu si triptofan.
Sfecla rosie - are putine calorii, dar este foarte sanatoasa. Este bogata in vitamina B, C, magneziu, fier, cupru, mangan, potasiu si fibre.
Dovleacul - are efecte anti-inflamatoare si este slaba in calorii. În schimb, este o sursa importanta pentru vitamina A, vitaminele din grupa B, fibre, fier, potasiu betacaroten, fier, zinc, potasiu si glucide cu absorbtie lenta.
Nuci - chiar daca au mai multe calorii, nucile sunt ideale in aceasta perioada. Au un continut ridicat de proteine, acizi grasi, potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, zinc, cupru, seleniu si fibre. Îti recomandam 4-5 nuci pe zi.
Pastârnacul - foarte sanatos, cu continut ridicat de potasiu si vitamina B9 si fibre. Este bun pentru sistemul digestiv si se spune ca scade sansele aparitiei cancerului in organism.
Perele - foarte gustoase si coapte in aceasta perioada. Au multe vitamine, antioxidanti si minerale. Sunt bune pentru sanatatea inimii si au efect detoxifiant.
Merele - este ocazia perfecta pentru a consuma mere si mai ales pentru a sustine recoltele românesti. Sunt bogate in fibre solubile, potasiu si flavonoide antioxidante.
Strugurii - sunt mereu deliciosi si sanatosi. Au efect antioxidant datorita vitaminelor C, K, B1, B2 sau B6. De asemenea, te ajuta sa diminuezi oboseala si sunt benefici pentru inima.
Alte alimente recomandate toamna: prunele, gutuile, legumele din familia crucifere (varza, conopida, broccoli, gulii), prazul, varza alba, ardeii grasi si kapia.
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Inchide