Toamna este anotimpul racelilor, iar asta se datoreaza schimbarilor de vreme si sistemului imunitar slabit. Asadar, in aceasta perioada este mai important ca niciodata sa ne asiguram ca suntem sanatosi, mâncam corespunzator si avem un organism care poate face fata cu brio tuturor problemelor.
Este recomandat sa consumam mai multe vitamine, minerale, antioxidanti si fitonutrienti din ingrediente sanatoase. Iata câteva alimente pe care iti recomandam sa le consumi in aceasta perioada si pe care le gasesti si in meniurile Fit4You Delivery:
Carnea de curcan - are cel mai scazut continut de grasime si este plina de vitamina B, zinc, fier, cupru, seleniu si triptofan.
Sfecla rosie - are putine calorii, dar este foarte sanatoasa. Este bogata in vitamina B, C, magneziu, fier, cupru, mangan, potasiu si fibre.
Dovleacul - are efecte anti-inflamatoare si este slaba in calorii. În schimb, este o sursa importanta pentru vitamina A, vitaminele din grupa B, fibre, fier, potasiu betacaroten, fier, zinc, potasiu si glucide cu absorbtie lenta.
Nuci - chiar daca au mai multe calorii, nucile sunt ideale in aceasta perioada. Au un continut ridicat de proteine, acizi grasi, potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, zinc, cupru, seleniu si fibre. Îti recomandam 4-5 nuci pe zi.
Pastârnacul - foarte sanatos, cu continut ridicat de potasiu si vitamina B9 si fibre. Este bun pentru sistemul digestiv si se spune ca scade sansele aparitiei cancerului in organism.
Perele - foarte gustoase si coapte in aceasta perioada. Au multe vitamine, antioxidanti si minerale. Sunt bune pentru sanatatea inimii si au efect detoxifiant.
Merele - este ocazia perfecta pentru a consuma mere si mai ales pentru a sustine recoltele românesti. Sunt bogate in fibre solubile, potasiu si flavonoide antioxidante.
Strugurii - sunt mereu deliciosi si sanatosi. Au efect antioxidant datorita vitaminelor C, K, B1, B2 sau B6. De asemenea, te ajuta sa diminuezi oboseala si sunt benefici pentru inima.
Alte alimente recomandate toamna: prunele, gutuile, legumele din familia crucifere (varza, conopida, broccoli, gulii), prazul, varza alba, ardeii grasi si kapia.
Deficitul caloric este una dintre cele mai frecvent discutate strategii pentru pierderea in greutate, dar intelegerea sa corecta este esentiala pentru a obtine rezultate sanatoase si durabile. Conceptul se bazeaza pe simpla ecuatie a echilibrului energetic: consumul trebuie sa fie mai mic decat cheltuielile calorice ale organismului. Cu toate acest..
Citeste mai departePepenele Rosu - hidratant, sanatos si cu extrem de putine calorii, poate fi numit fructul-vedeta al verii si iti recomandam cu incredere sa il consumi chiar zilnic, ca atare sau in sucuri revigorante. Acum poti comanda sucul delicios de pepene rosu impreuna cu meniurile Fit4You Delivery Alcalin-Detox si Master-Detox. Pepenele rosu contine aproximat..
Citeste mai departeCaloriile din mâncarea pe care o consumam ne dau energie, sub forma de caldura, pentru ca organismul sa functioneze optim. Mai precis, avem nevoie un anumit aport caloric pentru a trai. Pe de alta parte, prea multe calorii duc la acumularea kilogramelor in exces. Relatia dintre numarul caloriilor ingerate si cele consumate este foarte importanta...
Citeste mai departeCeea ce manânca acum copilul tau poate avea un impact mare pentru el atunci când va deveni adolescent sau adult. O alimentatie sanatoasa si echilibrata, plina de nutrienti, ajuta copiii sa se dezvolte corect atât din punct de vedere fizic, cât si mental. De ce este importanta alimentatia echilibrata in evolutia copilului? Oferindu-i copilului t..
Citeste mai departeLuna mai este perioada recoltelor bogate si in care toate lucrurile parca prind viata si simturile ni se dezmortesc. Este momentul perfect pentru a ne umple frigiderul cu alimente gustoase si sanatoase de sezon. Iata fructele si legumele specifice lunii mai: Salata verde Salatele fresh de primavara sunt o revigorare si o alegere foarte sanatoasa...
Citeste mai departeDeja stim ca alimentatia sanatoasa este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru corp si minte. Ce se intâmpla insa atunci când renuntam la obiceiurile sanatoase? O dieta neechilibrata si plina de mâncaruri de tip junk food nu asigura corpului toti nutrientii de care are nevoie, asadar organismul nu functioneaza la capacita..
Citeste mai departe