Ce bine "intra" un desert dupa masa, nu? Sau de fapt... oricând este binevenita o gustare dulce, insa nu este chiar cel mai sanatos obicei daca il practicam des.
Daca ti-ai propus sa renunti la dulciuri si la zahar, atunci cu siguranta acest articol te va ajuta. În primul rând, pentru a reusi sa scapi de pofta de dulce, este important sa stii de ce apare si de ce uneori simtim ca este absolut necesar sa ingeram produse care contin zahar.
De ce apare pofta de dulce?
Dorinta de a consuma o gustare cu zahar apare din cauza DEPENDENŢEI. Cu cât consumam mai multe dulciuri, cu atât pofta este mai mare si apare mai des. Zaharul este un aliment foarte acid, care hraneste celulele canceroase si favorizeaza aparitia tumorilor in corp.
Atunci când cosumam zahar, glicemia este, de asemenea, impactata. Aceasta creste brusc si scade la fel de brusc dupa 1-2 ore. Atunci, organismul incepe sa-ti ceara din nou zahar si asa apare dependenta - corpul iti cere mai mult.
Îti recomandam sa renunti la consumul de zahar sau sa incerci, pe cât posibil, sa il reduci.
Cum reduci pofta de dulce?
Creierul este cel mai mare consumator de zahar deoarece se hraneste cu glucide. Atunci când scade glicemia, creierul incepe sa perceapa nevoia de zahar ca o infometare si incepe sa ii comande organismului sa ingeram o sursa de zahar.
Pentru a reduce aceasta senzatie, putem sa includen in alimentatia noastra produse de origine integrala, care nu impacteaza la fel de puternica glicemia si o ajuta sa se elibereze treptat, iar pofta de dulce incepe sa scada.
În orice caz, schimbarea se face treptat!
Începem activitatea fizica abia dupa de renuntam la dulce deaorece atunci când consumam zahar, activitatea fizica scade glicemia brusc si ne confruntam cu senzatia de ameteala si simtim nevoia sa mâncam din nou dulce dupa sport.
De asemenea, este recomandat sa evitam gustarile dulci dimineata. La micul dejun este recomandat sa consumam alimente mai slabe caloric (cereale integrale cu iaurt, iaurt si fructe de padure, omleta cu fructe de padure, lapte de migdale).
Daca simti nevoia sa consumi ceva dulce, noi iti recomandam 1-2 patratele de ciocolata neagra. Însa vei vedea ca daca respecti pasii de mai sus vei reusi in sfârsit sa scapi de POFTA DE DULCE.
Deficitul caloric este una dintre cele mai frecvent discutate strategii pentru pierderea in greutate, dar intelegerea sa corecta este esentiala pentru a obtine rezultate sanatoase si durabile. Conceptul se bazeaza pe simpla ecuatie a echilibrului energetic: consumul trebuie sa fie mai mic decat cheltuielile calorice ale organismului. Cu toate acest..
Citeste mai departePepenele Rosu - hidratant, sanatos si cu extrem de putine calorii, poate fi numit fructul-vedeta al verii si iti recomandam cu incredere sa il consumi chiar zilnic, ca atare sau in sucuri revigorante. Acum poti comanda sucul delicios de pepene rosu impreuna cu meniurile Fit4You Delivery Alcalin-Detox si Master-Detox. Pepenele rosu contine aproximat..
Citeste mai departeCaloriile din mâncarea pe care o consumam ne dau energie, sub forma de caldura, pentru ca organismul sa functioneze optim. Mai precis, avem nevoie un anumit aport caloric pentru a trai. Pe de alta parte, prea multe calorii duc la acumularea kilogramelor in exces. Relatia dintre numarul caloriilor ingerate si cele consumate este foarte importanta...
Citeste mai departeCeea ce manânca acum copilul tau poate avea un impact mare pentru el atunci când va deveni adolescent sau adult. O alimentatie sanatoasa si echilibrata, plina de nutrienti, ajuta copiii sa se dezvolte corect atât din punct de vedere fizic, cât si mental. De ce este importanta alimentatia echilibrata in evolutia copilului? Oferindu-i copilului t..
Citeste mai departeLuna mai este perioada recoltelor bogate si in care toate lucrurile parca prind viata si simturile ni se dezmortesc. Este momentul perfect pentru a ne umple frigiderul cu alimente gustoase si sanatoase de sezon. Iata fructele si legumele specifice lunii mai: Salata verde Salatele fresh de primavara sunt o revigorare si o alegere foarte sanatoasa...
Citeste mai departeDeja stim ca alimentatia sanatoasa este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru corp si minte. Ce se intâmpla insa atunci când renuntam la obiceiurile sanatoase? O dieta neechilibrata si plina de mâncaruri de tip junk food nu asigura corpului toti nutrientii de care are nevoie, asadar organismul nu functioneaza la capacita..
Citeste mai departe