autor: Simona Stanoi
Potrivit studiilor, principala cauza a aparitiei dezechilibrelor o reprezinta excesul de aciditate, care favorizeaza imbolnavirea, in timp ce o dieta alcalina contribuie la vindecarea si la mentinerea sanatatii. Odata ajunse in stomac, alimentele intra in contact cu acidul clorhidric care ajuta la desfacerea proteinelor, devenind astfel acide sau alcaline, in functie de directia pe care o impun balantei acido-bazice. Cu ajutorul pH-ului se stabileste natura alimentelor, prin masurarea aciditatii sau alcalinitatii lor, pe o scara de 0 la 14.
Cum diferentiezi alimentele acide de cele alcaline
Alimentele neutre din punct de vedere al aciditatii sau al alcalinitatii au pH-ul 7. Cele care au o valoare a pH-ului sub 7 sunt considerate acide, iar cele mai mari de 7 alcaline. Nivelul pH-ului ideal este de 7, 4 – adica este alcalin, de aceea pastrarea acestuia in limite normale contribuie la mentinerea sanatatii organismului.
Riscurile la care te expui daca ai o dieta bazata pe alimente acide
O dieta care contine in mare parte alimente acide se poate rasfrânge in mod negativ asupra tesutului osos, deoarece corpul este nevoit sa „fure“ mineralele alcalinizante din ele, pentru a evita acidizarea sângelui. Pe termen lung, acest lucru va determina aparitia osteporozei sau a altor afectiuni cronice sau degenerative si imbatrânirea prematura.
Ce trebuie sa faci pentru a avea o alimentatie echilibrata
Un regim alimentar echilibrat si sanatos consta in consumarea alimentelor alcaline (salata verde, urzici, lododa, castravete, varza, broccoli, telina, patrunjel, sfecla, spanac, mazare verde, conopida, praz, legume incoltite, anghinare, dovleac, vinete, kefir, cartofi copti, ceapa, usturoi, struguri, avocado, banana, piersica, citrice – care devin alcaline in urma digestiei chiar daca sunt acide, stafide, curmale, mango, grapefrut, nectarine, papaya, kiwi, mere, pere, ananas, iaurt, seminte de floarea-soarelui, ciuperci, sucuri proaspete din fructe) in proportie de 75% si de maximum 25% a celor acide (carne si produse din carne, lapte, faina alba, ardei iute, malai, popcorn, produse de patiserie, orez alb, oua, nuci, alimente prajite, zahar alb, uleiuri vegetale, alcool, cafea, ciocolata, fasole, soia, sucuri carbogazoase, apa minerala).
Atunci când vine vorba de detoxifiere, sunt persoane care considera ca este un obicei necesar si persoane care considera ca totul este doar o "scamatorie". Noi nu vrem sa intram in discutii contradictorii cu nimeni, fiecare având dreptul sa se documenteze, sa isi aleaga si sa urmeze solutiile dorite. Noi vrem sa va spunem ce inseamna pentru noi d..
Citeste mai departeautor: Simona Stanoi Caloriile ar trebui sa ofere energie, asadar cum pot fi goale? Caloriile goale furnizeaza intr-adevar energie, insa nu sunt echilibrate din punct de vedere nutritional, privand organismul de elementele nutritive esentiale pentru a functiona corespunzator. De aceea, ar trebui sa le eviti, in special daca ti-ai propus sa slab..
Citeste mai departeDieta alcalina, bazata in mare parte pe fructe si legume, reduce aciditatea din sânge si reprezinta un boost pentru sanatatea organismului. Nu numai ca are beneficii medicale, dar te ajuta sa scapi si de câteva kilograme bune, in mod sanatos. Dieta alcalina este deja cunoscuta si practicata in toata lumea, chiar si de catre celebritati.&nbs..
Citeste mai departeProdusele BIO sunt acelea care s-au dezvoltat in medii fara pesticide, fara ingrasaminte chimice si fara aditivi, obtinute prin procedee deloc novice pentru mediul inconjurator si consumator. Asadar mai multa sanatate si mai mult gust pentru tine! Potrivit unui studiu, “The World of Organic Agriculture”, piata produselor bio, la nivel de consum..
Citeste mai departeBeneficiile sfeclei rosii sunt cunoscute inca din antichitate. Aristotel scria despre aceasta inca din secolul al IV-lea. Este o sursa excelenta de vitamine si minerale, care ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si lupta cu succes impotriva mai multor afectiuni. Sfecla rosie este o planta erbacee bianuala, de cultura anuala (Beta rubra), din familia Ch..
Citeste mai departeAlimentatia este cea mai importanta atunci când vrei sa faci schimbari cu stilul tau de viata. Te ajuta sa dai jos kilogramele nedorite, sa ai un organism mai sanatos si tot ea este cea care influenteaza si cresterea masei musculare. Daca esti pasionat de sala, de sport, iar obiectivul tau este sa te "maresti", este necesar sa urmezi un regim hipe..
Citeste mai departe